top of page
tumblr_p7vwv7gaTg1w5qnypo4_400.gif

FORD HARRIS GRIFFIN

3rd of January 1991 @ Chicago, Illinois
 

Male, straight (enough) & probably in some sorta (dysfunctional) relationship (with no future)

Currently (and semi-permanently) resides in a presidential suite at a five start hotel in downtown LA

 

Heir to a Fortune 500 company (and hotel empire, millions of dollars and lots of other things). Also a junior COO, at least on paper
 

Yale graduate with a fancy business degree and little to no idea what he's doing (at work or in general)

FC Hunter Parrish

"I no longer have ethical concerns; I have aesthetical ones."

Kun Ford oli lapsi, hän tapasi katsoa televisiosta miten isä poseerasi kameroiden ja mikrofonien edessä vakavana ja synkkänä vaatimassa milloin sotaa, milloin kaikkien sosiaalitukien lakkautusta ja milloin aseoikeuksia. Hän ei ymmärtänyt paljonkaan siitä, mitä se teki ja miksi, mutta ymmärsi, että se oli tärkeä ihminen. Se oli jotain, mitä äiti toisteli joka ilta, kun se ei tullut kotiin tai perui jo tehtyjä suunnitelmia.

 

Ford osasi kertoa, että isä oli chair of the senate foreign relations committee tai senate judiciary committee (tai missä sillä nyt milloinkin oli vaikutusvaltaa) jo ennen kun osasi kirjoittaa oman nimensä kaksi kertaa samalla tavalla. 

 

Termeistä ja yksityiskohdista huolimatta selvää oli se, että Ford oli korkeaprofiilisen urapoliitikon esikoislapsi. Kuten monilla muillakin korkeaprofiilisilla urapoliitikoilla, myös hänen isällään oli juuret vanhassa rahassa, enemmän maallista omaisuutta kuin kukaan olisi tarvinnut, ja kauniita ajatuksia amerikkalaisesta unelmasta ja ydinperheestä. Sen ajatuksen vankina se piti koko perhettä.

 

Tunnelma kotona oli pääasiassa hyytävä. Ford ja kaksi vuotta nuorempi pikkuveli toimivat lähinnä somisteina, siinä missä äiti ja paimenkoirakin. Äiti, joka oli vielä ennen avioitumista rakentanut erittäin menestyksekästä uraa muotimaailmassa, ja joka sittemmin oltiin alennettu pelkän kauniin kotirouvan rooliin. Kukaan ei ollut onnellinen, mutta kukaan ei uskaltanut sanoa sitä ääneen. 

 

Vaikka Ford ei sitä tiennyt, lapsuus poikkesi paljon muiden samanikäisten vastaavista jopa niissä yhden prosentin piireissä. Koulua käytiin vähän eri paikoissa: joskus kotikoulussa, joskus kalliissa yksityiskouluissa ja joskus sisäoppilaitoksissa, riippuen isän kampanjointitilanteesta ja siitä, mitä se milloinkin piti edustuskelpoisimpana vaihtoehtona.

Etenkin lapsuudessa Fordin ystäväpiiri oli äärettömän rajattu ja tarkkaan etukäteen kuratoitu, eikä leikkitreffeistä tai kaverisynttäreistä uskallettu edes unelmoida. Sen sijaan oli lomamatkoja, joilla turvamiehet seurasivat taukoamatta kannoilla ja jotka lähinnä kiristivät kaikkien hermoja, ja loputtomia edustustilaisuuksia, joissa lähinnä seisottiin hiljaa ja yritettiin pysyä pois alta niin kauan, että olisi oikea aika hymyillä kameralle. Siinä Ford oli aina erinomainen, eikä vain minkään poikkeuksellisen hyvän tilannetajun vuoksi: yhdistelmä vanhaa rahaa ja uutta vaikutusvaltaa pitivät huolen siitä, että Griffinien jos jonkun perheessä ymmärrettiin käytöstapakasvatuksen päälle. 

 

Monimutkaisestakin kattauksesta löydettiin vaivattomasti oikeat aterimet, valssiaskeleet sujuivat ilman eri ajatusta ja - mikä tärkeintä - medialle osattiin uskottavasti viestiä, miten kotona pidettiin yhteistä rintamaa ja uskottiin kaikki samoihin asioihin. Ford ei uskonut paljon mihinkään, mutta leikki mukana. Pikkuaikuisen elkein hän matki koulussa isän manerismeja ja ajatteli rinnastuvansa lähinnä kuninkaallisiin. Se oli ymmärrettävä väärinkäsitys, kun rahaa oli kuin roskaa, taloja ympäri maata ja maailmaa ja käden ulottuvilla aika pitkälti kaikki, mitä nyt vain sattui haluamaan. Designervaatteita, kalliita koruja, yltiöpäisiä lomamatkoja, palvelusväkeä. Heillä oli kaikki. Mukaanlukien valmiit suunnitelmat Fordin tulevaisuuden varalle: hänelle oli jo syntyessä pedattu paikka useankin yrityksen omistusportaasta. 

 

Poliittiset pelit olivat aina niin tavallinen osa arkea, että Ford ei ollut niistä oikein mitään mieltä - ainakaan ennen kun hänen teinikipuilunsa sattuivat osumaan samalle hetkelle isän (uusimman) senaattiehdokkuuden kanssa. Hän muistelee edelleen kauhulla sitä läksytystä jonka sai, kun ilmeisen kriittisessä vaiheessa kampanjointia erehtyi seisomaan parkkipaikalla tupakoivan ystävän vierellä. Se ei jäänyt ainoaksi kerraksi, kun kotona käytiin pitkiä, yksipuolisia keskusteluja tarpeettoman kovaan ääneen. 

 

Isä näki Fordin jotenkin aina saamattomana ongelmalapsena. Tosiasiassa hän vain pitkälti teki niitä asioita, mitä muutkin nuoret. Koitti seurustelua, koitti alkoholia ja ajoi vähän liian lujaa. Ero oli siinä, että sen sijaan, että hän olisi vain saanut kotona kuulla kunniansa, hänen toilailunsa käännettiin aina isolla estradilla isää vastaan. Siinä oli teinille paljon käsiteltävää ja kannettavaa. Ford koki lopulta melkein helpotuksena sen, että kun hän 16 vuotiaana romutti yhden auton, hänet lähetettiin käymään koulut loppuun sisäoppilaitokseen. Siellä oli enemmän yksityisyyttä ja edes mahdollisuus yrittää jäljitellä tavallista elämää. Toki edelleen yltäkylläistä ja etuoikeutettua sellaista, mutta ainakin oltiin otettu edes pieni askel siitä oman elämän pienenpienestä kuplasta. 

d6d705f0353dd206098d25aeb169bf4fd519e98b.gif
15d3de6ade527136964cd1f5ed466de85fabd86f.gif
821b669f13714cfd2ae02e38fc405c5d8949c2b2.gif
I never meant to hurt you, it's just something I do
I guess it's not a good excuse

Sisäoppilaitosta seurasi luonnollisesti seuraava askel valmiiksi suunnitellulla akateemisella uralla: Yale. Oli vaikea iloita paikasta, jonka tiesi saaneensa vain isän pyynnöstä ja jossa tiesi joutuvansa opiskelemaan alaa, jota jo lähtökohtaisesti inhosi. Tiedossa oli usea pitkä vuosi taloustiedettä, johtamista ja juuri niitä tiettyjä salaseuroja, joissa koko suku oli aina ollut, kuten kuvaan kuului.

 

Fordin oli vaikea löytää itsestään tippaakaan motivaatiota, joten ymmärrettävästi huomio oli usein kaikkialla muualla paitsi siinä tutkinnossa. Toisaalta hän halusi olla kunnollinen ja olla kerrankin muutakin kun vain pettymys, mutta toisaalta häntä ahdisti elää perheen jatkuvien vaatimusten ja odotusten keskellä. Oman kipuilun myötä hän ajautui täysi-ikäisyyden kynnyksellä kierteeseen, missä ei voinut voittaa: jos isän palkkalistalla olevat lastenvahdit olivat perässä, hän sortui jatkuvasti erinäisiin ylilyönteihin vain protestoidakseen asiaa, mutta ne saivat peiteltyä vahinkoja. Jos ne eivät olleet perässä, hän käyttäytyi yleisesti paremmin, mutta sitten kuitenkin ennemmin tai myöhemmin pudotti pallon, eikä kukaan ollut ajoissa piilottelemassa asiaa. Molempia yritettiin, mutta kummastakaan ei ollut apua. Ford olisi henkilökuntaisesti halunnut vain tulla jätetyksi rauhaan, että olisi saanut edes vuoden mennä ja tulla ihan miten huvitti, mutta se ei tuntunut olevan realistinen vaihtoehto. 

 

Opiskeluvuosiin mahtui paljon muutakin kun vain opiskelua. Kriisejä, jos isältä kysyttiin, ja tavallista elämää, jos kiinnosti kuulla Fordin mielipide. Oli ne väärät tyttöystävät ja se, miten kerran lehdistötilaisuudessa paita oli ollut rypyssä. Se kerta, kun nukuttiin humalaa pois auton takapenkillä kun oltiin kadotettu avaimet, ja kun järjestettiin valtavat uudenvuodenjuhlat, joiden jälkeen vuokratila oli todellisessa remontin tarpeessa. Ford saattoi vilpittömästi sanoa, ettei tarkoittanut pahaa, mutta sillä ei tuntunut olevan mitään väliä. Hän joutui istumaan kuukauden vieroituksessa, koska jäi kerran kiinni pilven polttamisesta ja se onnistuttiin jotenkin myymään kaikille surutarinana huumeriippuvaisuudesta, ja esittämään julkisen anteeksipyynnön, kun tyttöystävän kanssa riideltiin kovaan ääneen julkisella paikalla. 

 

Oli onni, että mitä vanhemmaksi hän tuli, sitä vähemmän hänen edesottamuksensa kiinnostivat mediaa: ehkä hänen ei enää yli kaksikymppisenä nähty olevan niin tärkeä osata ydinperhettä kuin aiemmin. Isän kanssa käytiin siitä huolimatta lukemattomia, raskaita keskusteluja. Se oli pettynyt ja turhautunut, vihainen ja tuskastunut. Ne kaikki päättyivät siihen, että se käytännössä otti Fordin elämän käsiinsä ja ohjasi hänet haluamaansa suuntaan. 

 

Ford teki ryhtiliikkeen, koska oli pakko - vaikka hän halusi olla oma, itsenäinen ihmisensä, hän ei halunnut sitä niin paljon, että olisi ollut valmis menettämään perheensä (ja perintönsä). Hän valmistui ja aloitti uransa kiinteistökehityksen alalla sellaisissa tehtävissä, joista suurin osa olisi voinut ehkä varovasti haaveilla kymmenen tai viidentoista vuoden päästä. Syvään päätyyn heittäminen ei toiminut isän haluamalla tavalla, vaan hän teki todella huonoja päätöksiä ja hävisi paljon rahaa, ennen kun lopulta sai hienon tittelin, mutta käytännössä toimi vain kauniina kasvoina. Isälle oli äärettömän tärkeää, että hän näyttäytyi menestyvänä ja osaavana, vaikka sitä ei ollutkaan. 

 

Ford on ehkä kuluneiden vuosien aikana alkanut vähän tajuamaan bisnesmaailmasta, eikä enää ainakaan päivittäin tee alaistensa elämästä helvettiä omalla osaamattomuudellaan, mutta minkäänlaista syvää intohimoa alaa kohtaan ei ole syttynyt. Rahaa ja itsensä todistamista kohtaan kylläkin, mikä on toistaiseksi kantanut aika pitkälle (ja toivon mukaan kantaa hautaan asti). Hän näyttäytyy oikeissa paikoissa, sanoo oikeita asioita ja pitää yllä niitä samoja kulisseja, joita on jo koko elämänsä joutunut pönkittämään. 

 

Hän asuu nykyään Los Angelesissa ja jakaa aikansa juhlimiselle, seurustelulle ja tärkeän bisnesihmisen leikkimiselle. Jälkimmäiselle erityisesti silloin, kun isä on käymässä. Sen mieliksi hän on myös ryhtynyt (isän rahoilla) yhden klubin osakkaaksi, ostanut osuuden teknologiayrityksestä ja pyrkinyt aktiivisesti raivaamaan itselleen roolia seurapiireistä. Noin muuten kehitys on jättänyt paljon toivomisen varaan.  

 

Välit vanhempiin ovat edelleen hankalat, rakkauselämä on yhtä myrskyä vuodesta toiseen ja huomio on liioissa määrin pikavoittojen jahtaamisessa, rahasta nauttimisessa ja tyhjäntoimittamisessa, vaikka sille ei aikaa olisikaan. Status ja kulissit ovat yhä kaikki kaikessa.

tumblr_on8vthhLIy1r7rw99o4_250.gif
tumblr_on8vthhLIy1r7rw99o1_250.gif
tumblr_on8vthhLIy1r7rw99o2_250.gif

I do the same thing I told you that I never would

I told you I'd change, even when I knew I never could

Aina kaiken saanut, etuoikeutettu ja hemmoteltu miljoonaomaisuuden perijä, joka ajaa häikäilemättömästi omaa etuaan, pelaa jatkuvasti pelejä, ei osaa asettua muiden asemaan ja näkee koko elämän yhtenä loputtomana kilpailuna, jossa vahvimmat voittavat. 

 

Taustalla vaikuttaa selkäytimeen pesiytyneestä epävarmuudesta juontava ylellisyydennälkä ja luksuudenkaipuu. Fordia vaivaa loputon tarve hakea hyväksyntää, aina takaraivossa jäytävä epäonnistumisen pelko ja toistuva tapa sortua ylilyönteihin. Mikään ei ikinä ole tarpeeksi, perfektionismi lähentelee ajoittain lamauttavan rajoja ja koko elämä on yhtä esitystä ja epätoivoisia yrityksiä kelvata samalla, kun pitää käyttäytyä maailman omistajan elkein ja esittää, että kaikki on hallinnassa. 

Kantava teema tuntuu olevan, että Ford tekee itse elämästään vaikeaa. Hän on nopeaälyinen, mutta täysin haluton käyttämään taitojaan mihinkään muuhun kun sosiaalisen statuksen ja rahan jahtaamiseen. Fiksu ja aikaansaava, mutta liian kovapäinen: puree toistuvasti liian suuren palan, eikä osaa myöntää tappiota ja lopettaa ajoissa. Samaa aikaa kylmän looginen ja liian impulsiivinen, järjestelmällinen ja hätäinen. Tekee vuosikymmenien suunnitelmia, mutta ei pysy kiinni edes meneillään olevan viikon aikataulussa. Kauniita visioita, heikko toteutus ja jatkuva tunne siitä, että pitää pystyä parempaan. 

 

Pinnallisemmalla tasolla Ford on sosiaalinen, juhlien vakikalu ja pääasiassa ihan hyvää seuraa, mutta myös äärettömän sulkeutunut ja varautunut. Hillitty, kohtelias ja muodollinen, selkeästi hyvästä perheestä ja posh kuin mikä, mutta toisaalta tottunut selkäänpuukottaja ja loukkaantuessaan äärettömän riidanhakuinen. Lisäbonuksena ei ota kritiikistä opikseen, ei hyväksy arvostelua ja jollain tapaa kokee olevansa muiden yläpuolella - siitä huolimatta, että kokee myös syvää riittämättömyyttä. Puhuu kauniisti ja kiertelee todellisen poliitikon elkein aiheen kuin aiheen ympärillä, mutta harvoin elää lupaustensa mukaisesti. 

 

Kuten monet muutkin juonittelun ja seurapiirien keskellä kasvaneet, Fordilla on paha tapa hakeutua draaman pariin. Pääasiassa kiinnostaa muiden draama ja siihen sekaantuminen, mutta omakin suhde-elämä on ollut varsin polveilevaa ja monisyistä. On riitoja, välirikkoja ja suuria rakkauksia, salasuhteita, isäongelmia ja milloin mitäkin, mutta aina jotain. Hän on myös liian usein mustasukkainen, omistuksenhaluinen ja kontrolloiva, vaikka samaa aikaa pyrkii viestimään, että ei välitä mistään eikä kiinny kehenkään. Kotoa on saatu todella kyseenalainen malli sille, miten parisuhteen ja perhedynamiikan kuuluu toimia, ja hän on kovaa vauhtia toistamassa samoja virheitä. 

 

Parisuhteita käytetään aivan ehdottomasti oman elämän tyhjyyttä paikkaamaan. Ford kaipaa usein suhteilta vain tietynlaista turvaverkkoa ja hyväksyntää, eikä tunne erityisen paljon tunnontuskia, kun sitten samalla flirttailee muille, makaa ympäriinsä ja katkaisee kaiken lopulta huonon tekosyyn varjolla (tai ihan vain katoamalla, kun ei viitsi asiasta mitään ilmoitellakaan). Seksuaalinen suuntautuminen on aivan oma tragediansa ja lukunsa. Sellainen, jota ei uskalleta edes ajatella, saati ääneen mainita. 

 

Aikuisuuden kynnyksellä startannut juhlakalun ja ongelmalapsen maine kantaa edelleen, vaikka hän on viime aikoina yhä useammin eristäytynyt ihmisistä sen sijaan, että pyrkisi laajentamaan ystäväpiiriään ja ajautumaan ongelmiin; järjestää juhlia, mutta lähtee niistä itse kesken kaiken, ja sulkeutuu viikoksi maailmalta potemaan milloin mitäkin kriisiä.

tumblr_oq2k823h2O1w5qnypo1_400.gif
tumblr_inline_oxm0gpz2bg1ucuavm_250.gif
tumblr_inline_oxm0g0FsaO1ucuavm_250.gif

Lapsuudessa ja nuoruudessa pukukoodi kotona oli khakit ja poolo. Vaikka nykyään saisi juoksennella ympäriinsä vaikka denimhaalareissa, jos sattuisi haluamaan, Ford on jo liian tottunut jatkuvaan edustamiseen osatakseen päivittää vaatekaappiaan.

Kun luottaa klassikkoihin, ei oikealla tyylitajulle ole tarvetta. Fordin vaatekaappi rakentuu puvuille - ja sille, että hän tietää milloin käyttää pukua, milloin frakkia ja milloin mitäkin - ja neuleille, kauluspaidoille ja suorille housuille. Business casual sopii hänen mielestään ruokakauppaan siinä missä after work drinkeillekin. Solmio osataan solmia vaikka silmät kiinni, kalvosinnapit ovat takuulla oikein päin ja ranteesta ei löydy mitän niin rahvaanomaista kuin Rolex, vaan ehkä Patek Philippe, Lange & Söhne tai Jaeger LeCoultre.

Ford ei sovi omiin piireihinsä vain vaatetuksen, vaan myös yleisen habituksensa puolesta. Erinomainen ryhti, hyvät hampaat ja aina siistit (lähinnä maantien sävyjä lähentelevät) hiukset, jotka eivät ole ehtineet kasvaa mallista ulos. Pituutta on vain 173 cm, mutta häntä on siunattu pidemmän ihmisen rakenteella - kuvia katsoessa useimmat veikkaisivat, että huideltaisiin jossain 185 paremmalla puolella. Fysiikka on muutenkin hyvillä kantimilla, kun syödään suhteellisen laadukasta ruokaa, ei ole oikein koskaan opittu napostelemaan tai herkuttelemaan ja puretaan neljänä aamuna viikossa paineita salilla personal trainerin kanssa. Kilpaurheilutaustakin auttaa. 

Ei tatuointeja eikä lävistyksiä, vaikka joskus onkin tehnyt mieli kapinahengessä pari hankkia.

  • Owns a pretty impressive collection of old sports cars, though usually gets around with a BMW X5. 

  • Speaks some French, Chinese and Russian

  • Did some competitive (slopestyle) snowboarding for a few years. Was mildly successful

  • Also got very into car racing for a bit when he was younger. Sponsors a couple of young (future) Nascar drivers

  • Doesn't know how to cook anything (and doesn't even own a kitchen)

  • Whiskey enthusiast

  • Very inactive on social media

  • Owns three phones. At least one of them is always ringing

  • Enjoys your typical radio pop and some country and rock classicks

  • Knows how to play the piano, yet never does

bottom of page